Nieuws

Wat voor kledingkeuze maakt werkend Nederland?

12-07-2016

Uit onderzoek blijkt dat kledingeisen op kantoor steeds informeler worden. De voorkeur van medewerkers op kantoor gaat uit naar een spijkerbroek met sneakers. Maar liefst 75% van de ondervraagden vindt een pak met een das te netjes. 87% van de ondervraagden vindt het prima om een spijkerbroek aan te trekken naar het werk. De helft van de ondervraagden vind een T-shirt ook prima. Er zijn voor de ondervraagden wel grenzen op het gebied van casual gekleed gaan, zo vindt 95% een trainingspak en 90% teenslippers een no go. De ontwikkeling op het gebied van werkkleding is volgens de experts te wijten aan de snelle technologische ontwikkelingen en de toetreding van de jongere generatie op de arbeidsmarkt.

Wat doet men dan tijdens het thuiswerken?

Nu is duidelijk geworden dat we in Nederland redelijk casual zijn als het gaat om de kledingkeuze. Wanneer we thuiswerken maken we het nog bonter. Meer dan 43% van de thuiswerkers doet dit wel eens in zijn pyjama. Maar liefst 20% van de thuiswerkers doet dit in zijn onderbroek. Of dit reden tot zorg is? Niet perse, aangezien 80% nettere kleding aantrekt wanneer er gebeld wordt met beeld erbij. Een voordeel van de vrije kledingkeuze tijdens het thuiswerken is dat medewerkers zich een stuk prettiger voelen wanneer zij kunnen dragen wat zij willen. Ook worden natuurlijk veel kosten bespaard omdat er minder nette kleding gekocht hoeft te worden.

Werkt u al thuis?

Lijkt het u wel wat om ook gewoon ontspannen in uw vrijetijd outfit te kunnen werken? Overweeg dan eens om wat meer thuis te gaan werken. Dankzij de Wet Flexibel Werken is dit namelijk een stuk gemakkelijker geworden. De Online Werkplek van Qubical kan thuiswerken een stuk gemakkelijker maken aangezien u hiermee overal ter wereld toegang heeft tot uw bedrijfsgegevens. Wilt u meer informatie over welke thuiswerk oplossing nu het beste bij u past? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

 

Zoek een vestiging in uw buurt